marți, 23 octombrie 2012

Doamne care ești pe FACEBOOK...

Site-urie de știri ne anunță (din lipsă de ocupație probabil) că mănăstirea Curtea de Argeș a lansat o aplicație pentru iPhone și iPad prin care credincioșii dispun de rugăciuni pe acestea. Asta se vrea probabil un fel de reînviere a momentului biblic cu Moise și cele 10 porunci, doar că acum sunt scrise pe altfel de tablete, în format electronic. Cu alte cuvinte, credinciosul își freacă degetul de ecran și îi apare ''Înger, îngerașul meu''. Aplicația dispune și de o alarmă, care odată programată, îți amintește ce rugăciune și-a propus creștinul să spună la ora respectivă.
Însă, surse neoficiale au declarat în exclusivitate pentru Umor Necenzurat că tehnologizarea bisericii nu se va opri aici. Aparent, biserica are în plan înlocuirea vechilor icoane cu rame foto profesionale ce vor fi așezate pe pereții bisericilor, dând posibilitatea credincioșilor să își aleagă singuri icoana pe care o vor pupa! De asemenea, patriarhia a propus înlocuirea clasicelor lumânări cu lasere se ultimă generație, pentru o lumină veșnică, ce va da celui plecat pe lumea cealaltă senzația de discotecă. S-a mai propus și înlocuirea deja banalului clopotar cu un DJ ce va mixa non-stop în timpul slujbei, iar denumirea de dascăl va fi înlocuită cu cea de ''emcee''. De multe ori va ține și loc de beatbox, în cadrul predicilor. Preotul va ține slujba citind din Evanghelii, încheind cu un ''freestyle'' din acatistele pe care le-a citit. În momentele mai importante, va recurge la ''of the Doamne'', inspirat din celebrul procedeu din hip hop,  în care va improviza singur propriile predici.
Și cei mici vor avea motive să se apropie mai mult de cele sfinte. Sfântul Sinod a decis lansarea pe piață a jocului ''PriestER strike'', un joc de tip shooter în care copii își vor alege un caracter dintre fețele bisericești prezente în joc, cu care vor ciurui ateii și agnosticii, având posibilitatea, spre deosebire de jocul ''Counter Strike'' (cel ce a inspirat ''PreistER Strike'') să zboare creierul adversarului, grafica fiind mult mai realistă decât în jocul original, astfel încât fiecare împușcătură bine plasată va oferi o viziune clară asupra organelor interne a celui împușcat, arătând astfel că sufletul este cel care contează, corpul e al Satanei și merită deci spulberat! Spor la ucis necredincioși...în numele Domnului, desigur!
Însă cel mai promițător proiect al BOR, se pare că va fi înființarea unui cinematograf 7D, în care, în timpul rulării unui film cu Ioan Botezătorul, creștinii vor fi stropiți pe mufometru, dând astfel senzația că au fost botezați direct din Iordan. De asemenea, în cadrul aceluiași cinematograf, creștinii vor urmări un film despre iad, fiind înțepați și opăriți în mod constant pe durata întregului film, pentru a li se arăta ce pățesc cei ce se îndepărtează de credință și refuză să își facă datoria de creștini. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu